Глобални инвестиции във Варна предвижда Димо Гяуров
Глобални инвестиции във Варна предвижда Димо Гяуров / netinfo
Десният кандидат за кмет на Варна Димо Гяуров заяви на пресконференция днес, че в досегашното управление на града не са използвани рационално възможностите за усвояване на пари от Европейския съюз.

Гяуров сподели пред варненските медии своите разбирания за това как средствата от европейските фондове биха променили облика на Морската столица.

В бъдещи проекти на Община Варна за финансиране от европейските фондове Димо Гяуров ще заложи на намаляване нивото на замърсяване и опазване на околната среда чрез инвестиции, с помощта на които да се затвори съществуващото досега сметище и да се изгради нова станция за обработка на отпадъците. Приоритет е и подобряването на градската транспортна схема чрез облекчаване на движението с изграждането на тунел под булевард “Приморски”, както и еднопосочен тунел под улица “27 юли”.

За подобряване и развитие на градската инфраструктура Димо Гяуров ще работи за обновяване и създаване на паркове и градини за отдих, изграждане на нови пешеходни зони, автоматизирано управление на трафика в града, подобряване на достъпа на хора с увреждания до обществени сгради, реконструкция, ремонт и оборудване на здравни заведения, изграждане на техническа инфраструктура за удобство на бизнеса. Чрез средства от европейските фондове кандидатът за кмет предвижда и разкриване на нови детски ясли и градини, както и условия за откриване на нови класове в училищата с разширяване на тяхната материална база.