ГЕРБ обръща мнозинството в местния парламент до май
ГЕРБ обръща мнозинството в местния парламент до май / netinfo
Поел съм ангажимент да преобърнем мнозинството в Общинския съвет и до май ще го направим. Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Варна Павел Димитров. Шансовете за това растат. Амбицията ни е да си осигурим 30 гласа в местния парламент и затова се бавим", поясни Димитров, който отказа да посочи имена на партии.

От ГЕРБ заявиха, че няма да подкрепят оптимизацията на училищната мрежа в общината. В Закона за народната просвета никъде не присъстват термини като “сливане” и “вливане”. Преобразуването е машинално, не на базата на анализи и подобряване качеството на образованието, заяви общинският съветник Данчо Симеонов, организационен секретар на ГЕРБ в морската столица.

Ще бъдат съкратени доста повече учители и помощен персонал от обявените около 40 щатни бройки. Сред тях ще са и “недоволните” училищни директори, смятат от варненското ръководство на ГЕРБ.

Насрочената за понеделник тематична сесия бе окачествена като нарушение на правилника на Общинския съвет. “Герберите” твърдят, че не са виждали подписката на председателския съвет за свикване на извънредна сесия. Според общинските съветници от ГЕРБ не е нормално нова общинска сесия да се свиква в рамките на 5 дни.

От ГЕРБ се заканиха да сезират областния управител за оспорване на резултатите и решенията, които ще бъдат взети на сесията в понеделник. Хората на Бойко Борисов във Варна смятат да пишат оплаквания до губернатора и за някои техни предложения, останали без отговор пред местната власт.