Евродепутат организира подписка за премахване на визите за САЩ
Евродепутат организира подписка за премахване на визите за САЩ / netinfo
Българският евродепутат Душана Здравкова съобщи, че ще организира подписка за сваляне на визовия режим за САЩ за 6-те държави членки на ЕС. Припомняме, че България, Румъния, Полша, Малта, Кипър и Гърция са сред страните, чиито граждани не могат да посещават Щатите без визи. Ограничителните мерки обаче не важат за останалите страни членки на ЕС. Ние също сме членове на Европейския съюз и трябва да си отстояваме правата, коментира Здравкова. Тя посочи, че подписката ще стартира през следващата година в европарламента.

През януари 2009г., евродепутатът съвместно с представители на Полша и Гърция ще организира кампания за ефективността на телефон 112. Радвам се, че към момента ЕК няма да заведе дело срещу България за тел 112, но няма да оставя нещата без надзор, посочи Здравкова.

Тя отчете и акцентите от програмата й през 2008 година. Сред тях бе и работата й в комисията по петициите към ЕП в България, както и в комисията по конституционни въпроси. Душана Здравкова води и редица кампании в подкрепа на децата от Могилино, както и на българските млекопроизводители. Тя бе и сред инициаторите на кампаниите – „Чиста държава – решаваме ние”, „Майки срещу дрогата” и „Разумни на пътя”. Здравкова е провела и много политически срещи, като най-важните за нея са с американския политик Хенри Кисинджър/ бивш държавен секретар на САЩ /, както и с Антонио Лопез, главен секретар на Европейската народна партия.

За 346 дни Душана Здравкова е получила 3480 телефонни обаждания, отговорила е на 6400 e-mail-а, изказвала се е 12 пъти по време на пленарни заседания, завела е 4 писмени въпроса към комисията и е провела 574 срещи с граждани, сочи статистиката, направена от екипа й.

Днес +