Е.ОН – България няма да съкращава служители от аварийните екипи
Е.ОН – България няма да съкращава служители от аварийните екипи / netinfo

При оптимизацията на персонала в Е.он - България аварийните екипи няма да бъдат редуцирани и броят на служителите в тях ще се запази. Това съобщи днес председателят на Борда на директорите на Е.он - България Манфред Пааш. Според планираната оптимизация служителите в дружеството ще намалеят общо със 173-ма. Към днешна дата в компанията работят 1203 души. По думите на Пааш във Варна техническите екипи ще бъдат подсилени с 51 души вътрешни служители плюс седем новоназначени. В резултат на това персонала в Регионален център - Варна ще се увеличи от 244 на 302 души.

117 технически двойки се грижат за авариите на територията на Варна. Допълнително в извън работно време има още 13 аварийни екипа, като единият от тях е дежурна аварийна група. От дружеството бяха категорични, че оптимизацията на персонала няма да засегне и броя на инкасаторите.

От Е.ОН отчетоха, че за периода януари - юли тази година броят на прекъсванията на клиент във Варненска област са намалени на 2.09 от 2.88 за същия период на миналата година. На 25 август е последното голямо прекъсване на електроподаването във Варна, което е в резултат на три аварии. Причината за тях е дефектни кабели. При прекъсванията са били засегнати общо около 16 000 абонати.

Сериозен е проблемът със старите кабели във Варна, коментира още Пааш. По думите му в рамките на Варна около 100 километра са кабелите на над 30 години. Той допълни, че те трябва да бъдат подменени. В рамките на следващите две години дружеството ще инвестира 2.2 милиона лева за подмяна на 30 километра стари кабели. /днес+