Джаз на колела тази вечер във Варна
Джаз на колела тази вечер във Варна / netinfo

American Jazz on Wheels е събитието, което ще бъде като черешката на тортата в началото на есента за любителите на хубавата и стойностна отвъд – океанска музика.
След поредицата фестивали това лято, тази вечер на пантеона в морската градина във Варна очакваме легендата на Американския джаз и блус Робен Форд. С номинацията си за Грами и дългогодишното си партньорство с музикант  като Майлс Дейвис уникалният китарист ще свири в морската столица и ще сподели магията си с възпитаниците на Музикалното училище.

Най-търсените музиканти на Лас Вегас, събрани в бандата Контино, ще подлудят с танцовия си ритъм българските зрители и слушатели. Шоуто ще бъде подгрято от английският джентълмен и световна филмова звезда Бен Крос, чийто вокални импровизации ще бъдат съпроводени от безспорният лидер на българската музикална сцена Мишо Йосифов и неговия секстет.

Организаторите от фондация Пей-пей ентъртеймънт канят хората след концертите да посетят и специалните Стела Артоа джем сешъни. Най-големите и шумни клубове ще приемат звездите на фестивала за техните джаз и блус импровизации след големите концерти.

В деня след това събитие в Музикалното училище Робен Форд, Контино и Бен Крос с Мишо Йосифов секстет ще споделят своя опит и умения на откритите уроци и майсторски класове. Основният виновник за това фестивалът да се случи е фондация Америка за България, която прави всичко възможно да популяризира и сподели най-доброто от световната и американска сцена с българските зрители.

American Jazz on Wheels има амбицията да стане традиционен фестивал, като догодина турнето на колела ще разшири своя маршрут и в другите големи градове на България.