Джани Моранди ще пее в Суворово
Джани Моранди ще пее в Суворово / Guliver/Getty Images

Световноизвестният певец Джани Моранди най-вероятно ще пее в Суворово. Новината съобщи шефът на новоизградения Фестивален и спортен център в града Илко Раев. Той е разговарял лично със звездата на италианското кино и музика по време на участието си във Фестивал на фестивалите в град Матера.

„Вероятността Джани Моранди да дойде е много голяма. Оказа се, че  той има отношение към България, бил е на „Златния орфей“, спомня си много неща, приятно му беше да говорим за страната ни. Разговорът с него беше много сърдечен, открит и мисля, че ще стане“,  каза бившият шеф на Фестивалния комплекс във Варна.

Идеята е концертът на италианската звезда да бъде в рамките на т.нар. Фестивал на фестивалите, които ще се състои в Суворово през август догодина. „Той ще бъде едно интересно събитие, в което ще участват и актьори, и певци, и хора, които управляват фестивали“, каза Раев пред Дарик.

Такъв фестивал вече шест години се организира в Италия и на него  присъстват директори на фестивали от цялата страна. „Ние ще адаптираме италианската форма, но ще внесем и български елементи“, коментира Раев.

Плановете на ръководството на Фестивалния и спортен център в Суворово са фестивалът да бъде открит с филма на Моранди „Господари на къщата“, който най-вероятно ще бъде показан за първи път пред българска публика. „След това предвиждаме да започне концертът му на стадиона в Суворово“, добави Раев.

Следващата седмица предстои Общинският съвет в малкия град да гласува предложението за създаването на Фестивал на фестивалите в града. Неговото финансиране най-вероятно няма да бъде от бюджета на Суворово, а от спонсори.

„Построихме фестивалния и спортен център, за да тегли той общината, а не обратното“, коментира кметът на града Павлин Параскевов.