Девня ще бъде домакин на политическа академия на младежите на ГЕРБ
Девня ще бъде домакин на политическа академия на младежите на ГЕРБ / пп ГЕРБ

Младежката организацията на ПП ГЕРБ във Варненска област планира да проведе политическа академия през септември. Кметът на Девня и ръководител на общинската структура на ГЕРБ  Свилен Шитов отправи покана градът да бъде домакин на форума. Това стана на провелата се среща на младежи от общината с председателя на МГЕРБ – народният представител Георг Георгиев и членовете на НИС на МГЕРБ Галя Василева, Михаела Иванова, както и варненския депутат и областен координатор на МГЕРБ-Варна Даниела Панайотова.

Ръководителят на МГЕРБ-Девня и общински съветник Денислав Стефанов приветства гостите, сред които бяха и негови колеги от местния парламент и кметът на с. Кипра Димитър Димитров.

„Младите хора имат отговорността да бъдат пример за останалите и да градят промяната, която искат”, коментира Георг Георгиев и изтъкна, че Северна България е във фокуса на работата на правителството, а автомагистрала „Хемус” е сред приоритетните проекти, с които то е ангажирано. Председателят на МГЕРБ бе категоричен, че Девня има уникалните дадености да бъде една от емблемите на Варненска област и да се развива като туристическа дестинация.

Младежите посетиха Музея на мозайките, който наскоро чества 30 години от създаването си, и се впечатлиха от забележителното културно-историческо наследство на общината.

„Девня се свързва предимно със заводите в промишления комплекс, но историята и културата са истинското богатство на общината, което имаме амбицията да социализираме и популяризираме”, заяви Свилен Шитов. Той информира, че в момента в общината се подготвя любопитна изложба на стари географски карти, в които Девня е отразена. „Експозицията ще покаже повече от 50 карти от цял свят”, допълни кметът на общината.

Той получи висока оценка за усилията си да наложи нов темп на работа в Девня, за да се ускори благоустрояването й и подобряването на средата за живот. Георг Георгиев пожела на общинската структура на ГЕРБ да запази енергията, благодарение на която постига изборни победи. „Това са резултатите, с които може да се похвали цялата областна организация на партията. Като отбор МГЕРБ е част от този успех, за който ще работим и на предстоящите президентски избори”, категоричен бе Георгиев.