Детски занимални стават апартаменти
Детски занимални стават апартаменти / Darik Varna

Общински детски занимални до Колхозния пазар стават ведомствени жилища. Това реши общинската комисия по „Собственост и стопанство”. Предложението за промяна на предназначението е на кмета Кирил Йорданов. То е във връзка с писмо от министъра на образованието и науката, което изразява съгласието на министерството.

Непригодността на занималните е причина за превръщането им в апартаменти. Към момента помещенията на ул. „Георги Бенковски” не се използват по предназначение, коментираха общинските съветници. В едното от тях и сега е настанен общински служител.

Занималните са били предоставени за ползване на Първа езикова гимназия и Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх”. Липсата на подходящи условия обаче предполага, че помещенията могат да се използват като ведомствени жилища. Това се посочва в предложението на кмета.

Освен за добавянето на жилища към фонд „Ведомствен”, комисията гласува и включването на няколко апартамента към фонд „Жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди”. Те се намират на бул. „Христо Ботев” и в кварталите „Възраждане” и „Младост”.

Общинските съветници одобриха предложения на кмета за ликвидиране на общинска съсобственост. Така комисията гласува цена от 12 300 лева без ДДС  за продажба на 120 кв.м. на ул. „Кирил и Методий” в Аспарухово, цена от 20 570 лева за общинска част от 211 кв.м в селищно образование „Сълзица”, цена от 53 евро за кв.м. за 133 кв.м. общинска част в Западна промишлена зона и цена от 33 150 лева за 199 кв.м. общинска земя във Владиславово.