Черния Роди се разхожда с  БМВ, прокуратурата нехае
Черния Роди се разхожда с БМВ, прокуратурата нехае / netinfo
Варненската Окръжна прокуратура очаква да бъде сезирана от полицията в морския град за това, че затворникът Радослав Калчев, популярен като Черния Роди, се разхожда по улиците. За да предприемем проверка, в Окръжна прокуратура трябва да постъпи писмен сигнал, какъвто все още няма. Това заяви прокурорът Милен Ставрев, наблюдаващ изпълнението на присъдата.

Преди седмица национален всекидневник публикува информацията, че Черния Роди се разхожда необезпокоявано с БМВ във Варна и курорта “Светите Константин и Елена”.

Въпреки медийната публикация, според Ставрев е необходимо прокуратурата да бъде сезирана официално от варненската полиция. Радослав Калчев може да работи на външен обект, но няма право да се разхожда из града, посочи наблюдаващия прокурор.

Искането на прокуратурата е неадекватно, заяви в отговор говорителят на варненската полиция Калинка Пенчева. Ангажиментите на МВР приключват с документирането на извършените престъпления, посочи Пенчева и уточни, че по закон прокуратурата може да се самосезира дори от медийна публикация.

В момента Черния Роди изтърпява наложеното му наказание от 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, но работи като строителен работник на обект в курорта “Светите Константин и Елена”. Присъдата е под 3 години и затворникът може да работи на по-лек режим извън затвора, посочи Ставрев. Според прокурора, ако бъде доказано нарушение в изпълнението на присъдата, то на затворника може да бъде наложена забрана за работа извън затвора.

Черния Роди бе заловен с над половин килограм хероин на стойност 81 хил. лева в края на миналата година. В началото на март 40-годишният бизнесмен бе осъден на лишаване от свобода при първоначален общ режим и близо 10 хиляди лева глоба.