Целта пред новия лидер на БСП-Варна: Спечелване на следващите избори
Целта пред новия лидер на БСП-Варна: Спечелване на следващите избори / снимка: zdravennavigator.bg, архив
Целта пред новия лидер на БСП-Варна: Спечелване на следващите избори
67820
Целта пред новия лидер на БСП-Варна: Спечелване на следващите избори
  • Целта пред новия лидер на БСП-Варна: Спечелване на следващите избори

Първа цел пред новоизбрания лидер на Градския съвет на БСП във Варна е запазване на единството на организацията. Драстични промени в линията, която варненските социалисти следват, няма да има, заяви за предаването на Дарик „Зала Пленарна" доц. Лидия Петкова. В първото си интервю като градски лидер на БСП тя сподели, че няма амбиции да оглавява групата на социалистите в местния парламент, а лекарската професия остава част от ежедневието й.

„Очаквах тази подкрепа. Отдавна работя в тези структури и хората ме познават. Ще оправдая тяхното доверие", отбеляза доц. Петкова. Тя посочи, че БСП като цяло и градската партийна организация имат амбицията да спечелят предстоящите догодина избори за евродепутати, както и местните избори през 2015-а.

Като председател на здравната комисия в местния парламент доц. Петкова изрази увереност, че с общи усилия проблемът с Тубдиспансера ще бъде решен и Туберколозната болница ще бъде стабилизирана финансово. Проблемът е свързан с недофинансирането по Националната програма за борба с особено опасни инфекции, като един пациент на Тубдиспансера струва приблизително 70 лева, а държавата отпуска едва 30 лева, посочи специалистът.

Медикът изрази съжаление, че общинските пари за здраве не достигат за подпомагане на всички нуждаещи се граждани. Тя отправи апел към работещите в общинската администрация по-коректно, точно и своевременно да реагират на молбите за помощ и да заделят средства от бюджета за удовлетворяване на всички нуждаещи се варненци.

Доц. Лидия Петкова, която е началник на клиниката по урология в болница „Света Анна", смята, че трябва да има заведения за пушачи и непушачи, а тоталната забрана за пушене да остане за заведенията за хранене, публичните сгради и местата, посещавани от семейства с деца. Тя разкри, че като пушач е ограничила посещенията си в заведения именно заради забраната за палене на цигара на закрито.

Цялото интервю с доц. Лидия Петкова ще откриете в аудио зоната.

Доц. д-р Лидия Петкова бе избрана за председател на Градския съвет на БСП във Варна на мястото на избрания за депутат Борислав Гуцанов. Със 123 от общо 213 гласа тя пребори останалите двама кандидати за поста - Януарий Вичев и Валентин Хамбарлиев. Доц. Петкова е втори мандат общински съветник от БСП и председател на здравната комисия към местния парламент.