Асен Блатечки, Калин Врачански, Луиза Григорова, Поли Генова, Павел и Венци Венц заявиха подкрепата си за мегашоуто
Вълнението около провеждането на MTV Presents Varna Beach нараства бързо, след като много популярни личности в България се обединиха и изразиха подкрепата за проекта. На 15 юли MTV идва в България, за да осъществи музикално събитие от световна класа, което ще включва впечатляващо присъствие на много световноизвестни изпълнители. Събитието на живо ще бъде записано и излъчено по целия свят, популяризирайки Варна и България сред многобройната международна публика.

В навечерието на представянето на най-новия български екшън филм „Бензин“, който беше сниман във Варна, актьорът и режисьорът Асен Блатечки коментира: „България вече е утвърдена дестинация за заснемане на филмови продукции. С MTV Presents Varna Beach страната ни и Варна влизат и в световния календар на музикални събития! Горд съм, че България и Варна – Европейската младежка столица за 2017 г. са избрани за осъществяването на този проект и със сигурност ще бъда там на 15 юли!“.
 
Един от главните актьори във филма „Бензин“, партньор на Асен Блатечки, е Калин Врачански. Калин за първи път коментира важността на организираното от MTV събитие в България: „Всички само сме гледали събития от мащаба на MTV Presents Varna Beach в чужбина. Сега имаме възможност да видим как се случват те и в България. 70 метрова сцена, топ изпълнители, много слънце и варненския плаж – очаквам ги с нетърпение! "Бензин" и MTV - Варна определено ще е най-горещото място това лято!“.

Първите международни изпълнители, потвърдили участието си на MTV Presents Varna Beach са Стийв Аоки (Steve Aoki), Горгон Сити (Gorgon City), Тайни Темпа (Tinie Tempah) и R3wire & Varski. Още световноизвестни изпълнители ще бъдат обявени през следващите седмици.

Световната денс сензация Gorgon City споделят, че са развълнувани от най-голямото си участие досега пред българската публика, което ще бъде на MTV Presents Varna Beach. „Ние сме наистина развълнувани, че се връщаме в България, където винаги сме посрещани страхотно от българските фенове. В същото време нашето участие ще бъде на плажа, затова сме сигурни, че ще бъде наистина специално!“, коментираха те.

Важна част от проекта на MTV е подкрепата от страна на музикалната индустрия в България. „MTV Presents Varna Beach е сбъдната мечта за мен и няколко поколения българи! Това, че тази легендарна и успешна световна музикална медия стъпва на родна земя ме кара да вярвам, че шансът и възможността българска музика да достигне до целия свят са вече факт. Надявам се това да е само началото на една дългогодишна и успешна традиция за реализирането на подобни мащабни музикални проекти в България“, каза Поли Генова по повод събитието.

Супер звездите на българската музикална сцена Павел и Венци Венц разбраха за проекта на MTV с официалното обявяване на събитието на 1 март. "Мечтата на всички ни е в България да се случват все повече неща като MTV Presents Varna Beach. Нямаме търпение да дойде 15-ти юли!", коментираха те. 

Разбирайки важността на популяризирането на България в света, актрисата Луиза Григорова („Откраднат живот”, „Дървото на живота“, „Изяж ме“), изрази вълнението си от възможността да наблюдава това мащабно музикално събитие в България и международното му отразяване. Луиза сподели ентусиазма си от този невероятен проект: „MTV Presents Varna Beach в България е нещо нереално, което съм се надявала да се случи още от детските си години. Изпълнителите са страхотни и очаквам шоуто да е невероятно!”.

МTV Presents Varna Beach ще се провежда във Варна през следващите пет години. Иван Портних, кмет на Община Варна изрази силната си подкрепа за тази национална и международна инициатива: "Нямам търпение да видя най-голямата музикална сцена в България, която ще бъде изградена на 15 юли на плажа във Варна! Очаквам този проект да бъде енергията, която ще издигне нашия прекрасен град в класацията на топ дестинациите за фестивален и културен туризъм, особено за младите хора, особено в годината, в която сме Европейска младежка столица!".

Хиляди промо билети са вече продадени, откакто бяха пуснати в продажба преди седмица. Феновете все още имат възможност да грабнат билети с отстъпка, преди бройката да бъде изчерпана.