Безплатно автокино ще радва варненци през август
Безплатно автокино ще радва варненци през август / netinfo

Цяла седмица безплатни прожекции ще има през август на автокино, което ще бъде обособено край плажа в „Аспарухово". Атракцията ще бъде на разположение на варненци и гостите на града в седмицата, в която ще се чества Денят на Варна - от 10 до 15 август.

Прожекциите ще бъдат до рибарското селище в местността "Карантината". Автокиното ще се състои от голям външен филмов екран с размери 9х5 метра, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство посетителите ще могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили, уточни за Дарик ръководителят на проекта Галин Желязков от сдружение „Beehive".

Филмите в програмата са шест. Сред тях са руският „Левиатан", китайският „Отвъд страха", испанският „Снежанка" и копродукцията с българско участие „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Капацитетът на автокиното ще е около 60 автомобила, като в 20-метрово пространство между екрана и проекторната машина ще могат да се настанят зрители без коли. Ще им бъдат раздавани слушалки, ако имат смартфони, или малки радиоприемници, тъй като звукът на филмите ще се предава посредством радиовълни. В колите звукът ще се възпроизвежда от радиото на съответната честота, изписана на киноекрана.

Тъй като местата са ограничени, желаещите да присъстват е необходимо да направят предварителна резервация на varna.avtokino.bg или във фейсбук www.fb.com/avtokino.bg.

Ето и списък на филмите, които ще бъдат прожектирани:

10 Август 21:00 часа Варна Европейска Столица на Културата 2019 (България, 2014)
11 Август 21:00 часа Отвъд страха (Китай, 2014)
12 Август 21:00 часа Полетът на Фениксите (България, 2014), 70 мин
13 Август 21:00 часа Левиатан (Русия, 2014) 140 мин
14 Август 21:00 часа Светът е голям и спасение дебне отвсякъде (България, 2008), 105 мин
15 Август 21:00 часа Снежанка (Испания, 2012) 104 мин

Преди всеки от обявените филми ще бъдат прожектирани български комедийни късометражни ленти. След филма в Деня на Варна - 15 август, се предвижда 3D светлинно парти. От екрана ще се излъчва 3D картина, която участниците в купона ще могат да гледат с помощта на специални очила. Партито ще продължи до сутринта, като за настроението на гостите ще се погрижат няколко диджеи.

Проектът „Автокино" се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд "Култура", и в подкрепа на спечелената от града титла „Европейска младежка столица 2017".