/ ThinkStock/Getty Images
Варненският апелативен съд отказа да пусне от ареста баща на три деца, който  е привлечен като обвиняем за наркоразпространение. 

35-годишният Емил Сабинов е зад решетките от 5 месеца, след като беше задържан през април при полицейска акция. Тогава той се опита да изхвърли пакет с 38,5 грама марихуана и 3,29 грама амфетамини в пакет през терасата преди претърсването на дома му. 

Баща взема наркотици пред детето си в столично заведение (ВИДЕО)

Според съда присъствието на родител, който е разследван затова, че държи два газови пистолета и системно разпространява наркотици от дома си, поставя и собствените си деца в риск.

Сабинов има чисто съдебно минало, но магистратите считат, че има опасност той да се укрие или да извърши  престъпление. Съдът мотивира това твърдение с трайните престъпни навици на Сабинов, свързани с укриване, държане и разпространение на дрога, както и честите му пътувания зад граница.

Апелативният съд в морската столица остави в ареста и Илиян Илиев, който преди 2 месеца беше спипан с близо 300 грама амфетамини. При претърсване на жилището на 37-годишния мъж от Търговище бяха открити също 6 ампули метамфетамин и допълнителни количества таблетки и марихуана.