Багер внесе  напрежение край Севастопол
Багер внесе напрежение край Севастопол / netinfo
Група граждани спря действията на багер в градинката на Севастопол. Машината обаче продължи да разкопава градинката, видя репортер на Дарик. Действията на гражданите е била породена от неяснотата около бъдещето на градинката. Вадят се стари пънове, обясниха от фирма “Ерика”, която работи по облагородяване на района.

Рязането на дървета на Севастопол, определено от Общината като санитарна сеч, накара десетки еколози и граждани да протестират в началото на май. Резитбата тогава бе извършена също от “Ерика”, които отговярат за озеленяването в район “Одесос”, припомня Дарик.

Съгласно договора между Общината и озеленителната фирма, “Ерика” трябва да извърши и облагородяването на градинката на стойност до 100 000 лева. Това включва подготовка на терена, засаждане на нови дървета и оформяне на тревни площи. Както Дарик още през юни съобщи, в началото на юли в градинката на Севастопол престои да бъдат засадени едроразмерни магнолии грандифлора и няколко широколистни дървета, сред които вечнозелен червенолистен формиум, разкри управителят на частната фирма.