Арест за руска туристка, налетяла на полицай
Арест за руска туристка, налетяла на полицай / Sofia Photo Agency, архив

Варненският районен съд остави за 6 денонощия в ареста 47-годишната руска туристка Наталия Уралова заради непристойни действия и опит да удари полицай при изпълнение на служебните му задължения пред хотел в курортен комплекс “Камчия”.

В четвъртък по обяд московчанката, заедно със своя сънародничка и малолетния й син, спряла с ръкомахане бавно преминаващ пред хотела частен джип. Туристките се настанили с ръчния си багаж в чуждия атомобил, въпреки опитите на персонала и охраната на хотела да ги свалят, предвид изтичащата им по обяд резервация и предстоящ самолетен полет до Русия. За съдействие бил извикан и полицейски патрул. В момент, когато един от полицаите свалял багажа на туристките от частния автомобил, руската туристка грабнала дъска за плуване от една от чантите и опитала да нанесе удар по служителя на реда.

Наталия Уралова пристигнала на 15 юли в к.к. ”Камчия”  заедно с 14-годишната си дъщеря на разноски на московската управа по специална програма за многодетни майки с боледуващи деца. Престоят й трябвало да приключи на 29 юли по обяд, когато бил обратният полет за Русия.

Първоначално тя била настанена в общ апартамент със сънародничката си и нейния син.  Заради възникнали конфликтни ситуации по време на престоя им се наложило Уралова и спътничката й да бъдат местени последователно в няколко хотела. 

В съдебнатa зала Наталия сподели, че със сънародничката си имали намерение да удължат престоя си в България на собствени разноски до изтичане на визата им в края на август. Руската туристка съобщи още, че след задържането си е получила уведомителна бележка от дъщеря си, че се намира в руското консулство. 

Районният съд наложи на 47-годишната Наталия Уралова наказание “задържане в поделенията на МВР” за срок от 6 денонощия за извършеното от нея административно нарушение съгласно Указа за борба с дребното хулиганство. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.