Английска фирма за бързи кредити стъпи на варненския пазар
Английска фирма за бързи кредити стъпи на варненския пазар / снимка: „Провидент Файненшъл България”
Английска фирма за бързи кредити стъпи на варненския пазар
70501
Английска фирма за бързи кредити стъпи на варненския пазар
  • Английска фирма за бързи кредити стъпи на варненския пазар

Прозрачни условия, възможност за предоговаряне и без дребен шрифт в договора за кредит. Това са само част от принципите на работа на „Провидент Файненшъл България”. Компанията оперира у нас от септември 2013-та, а в чужбина повече от 7 години. Днес фирмата откри офис и във Варна на бул. „Сливница” 198.

Компанията е част от International Personal Finance – водещ международен доставчик на потребителски кредити и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. Групата има над 2,5 милиона клиенти и, освен в България, развива успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.

Фирмата има вече 150 клиенти във Варна и постепенно ще разшири дейността си в близките градове като Добрич и Балчик, които ще бъдат управлявани чрез варненския клон. Към момента компанията има 21 служители и кредитни консултанти в морската столица и очаква броят им да надхвърли 90 души през следващите няколко години, обслужвайки близо 7500 клиенти в този клон при достигане на пазарна зрялост през 2018 година.

Фирмата се занимава с отдаването на малки, високорискови кредити в диапазона между 250 и 2500 лева. Услугите й вече са достъпни у нас, разкри Анастасия Стоянова – мениджър „Човешки ресурси” на „Провидент Файненшъл България”.

Потребителите на бързи кредити могат да бъдат спокойни и да се доверят на  „Провидент”, тъй като условията са изключително прозрачни, увери тя. Компанията се е доказала като добър партньор на клиентите си, оперирайки в седем страни, между които и България.

„Разликата между нас и останалите на пазара е, че абсолютно всички наши кредити са с прозрачни условия. Тоест, клиентите, проверявайки електронния кредитен калкулатор на нашия сайт, ще видят абсолютно същата сума в своя договор. Няма допълнителни и наказателни такси при определени условия, когато имат затруднения в плащането. Няма никакви допълнителни утежнения извън това, което е влязло в договора им”, обясни мениджърът.

Минималният срок за погасяване на кредита е 27 седмици, но той може да варира. Ключовото при работата на „Провидент Файненшъл България” е, че фирмата никога не отпуска заеми, ако не е сигурна, че клиентите ще бъдат в състояние да ги върнат.

„Имаме случаи, в които наши клиенти кандидатстват за определена сума, но ние преговаряме с тях за по-ниска, за да бъдем убедени, че могат да си го позволят”, коментира Анастасия Стоянова.

Два са вариантите за обслужване на кредита. Единият е чрез услугата на компанията за домашно посещение, а другият – в банков клон.

При определени ситуации, в които клиентите на „Провидент Файненшъл България” имат финансови затруднения, кредитните консултанти са тези, които предоставят различни възможности за погасяване на заемите. Потребителите на услуги на компанията са такива, които временно или не не могат да отговорят на профила за банкови продукти. Има и такива, които разпознават по-добрите условия, които предлага фирмата в сравнение със свои конкуренти.

Средната сума, която фирмата отпуска във Варна, е около 600 лева. Най-дългият срок, в който клиент може да получи кредит, е 48 часа, а най-краткият – от 2 до 3 часа.

Още по темата чуйте в звуковия файл: