Живка Аладжова ще присъства на среща за подкрепа на бизнеса у нас
Живка Аладжова ще присъства на среща за подкрепа на бизнеса у нас / Областна администрация Стара Загора

Областният управител Живка Аладжова ще присъства на информационна среща по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия".

Форумът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и ще се проведе на 19 март от 10.00 часа в Зала на Областна администрация Бургас. Подобни срещи ще бъдат организирани в още четири български града: Варна, Велико Търново, Пловдив и Плевен в периода 19-27 март.

По време на срещите експертите на ИАНМСП ще запознаят представителите на бизнеса за възможностите, които се предоставят по проекта на малките и средните предприятия за развитие на експортния потенциал, в това число с условията за участие на фирмите в: международни специализирани изложби и панаири, бизнес мисии в държавите на Европейския съюз и в трети страни, регистриране и получаване на информация, предоставяна на разработения по проекта Националeн експортен портал.

Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007 - 2013. Неговата цел е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на европейския и световните пазари, както и ефективно използване на предимствата на европейския пазар от българските компании.