/ Dariknews.bg, архив
Жена загина в катастрофа на АМ "Тракия" край Стара Загора, съобщиха от полицията. 

25-годишен мъж загина при катастрофа в Старозагорско

Около 14.00 часа по АМ „Тракия“ в посока гр. София се е движил лек автомобил, управляван от 36-годишен водач от гр. Пазарджик, който на км.214 губи управление над автомобила и се блъска в еластична предпазна ограда, в следствие на което спира в ускорителната лента за движение. В следствие на удара в еластичната предпазна ограда, от нея се откъсват елементи, които падат на платното за движение в посока гр. Бургас.

90-годишна жена загина в катастрофа на АМ „Тракия“

В този момент по АМ "Тракия" в посока гр. Бургас се е движил лек автомобил, управляван от 70-годишен мъж от гр. София, като в автомобила са пътували и 44-годишен мъж и две жени на 71г. и на 46г. – всички от гр. София. Автомобила преминал през елементите на предпазната ограда, като спукал гума и водачът отбил в аварийната лента по посока на движението си.

Двама души загинаха при тежки катастрофи на АМ „Тракия“

Водачът и двама от спътниците му слезли от автомобила, за да огледат щетите, а в него останала на задната седалка 71-годишната жена. В този момент лек автомобил, управяляван от 79-годишен мъж от гр. Несебър се ударил в спрелия в аварийната лента, като в следствие на удара последният се завъртял и се установил срещу посоката на движение в отводнителната канавка. 

В следствие на удара, 71-годишната пътничка в лекия автомобил е получила политравма и е загинала на място. Водача на другия лек автомобил е откаран в ЦСМП - Стара Загора, прегледан и освободен без наранявания.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, като са  отчетени отрицателни резултати и за тримата. По случая е образувано досъдебно производство по описа на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора.