/ Главна прокуратура
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишен мъж за причиняване на средна телесна повреда, в условията на домашно насилие.

40-годишна жена почина след брутален побой от съпруга си

Съпругат
а на мъжа е подлагана на системно домашно насилие. На 27 февруари за пореден път в жилището им, обвиняемият нанесъл побой на пострадалата, като й счупил лявата ръка.  Тя успяла да избяга при свои роднини и да потърси помощ от полицията. Съпругът бил задържан, а на жената оказана медицинска помощ и лечение.

Установено е, че 30-годишният мъж е криминално проявен, но до момента не е осъждан. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 10 години.

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.