/ netinfo
Третото издание на инициативата "Приказки за Стара Загора", в което се изнасят тематични беседи за миналото на града, ще се състои тази вечер от 19:30 часа.
 
Дарители гостуваха в старозагорско училище

Темата този път ще бъде насочена към старите къщи в града, като фокус ще има върху три емблематични стари сгради в центъра на града, които имат
различна съдба в наши дн
и.

Става дума за един своеобразен архитектурен ансамбъл на ул. “Сава Силов”. Друго любопитно е, че и трите къщи, за които ще говорим за проектирани от бележития старозагорски архитект Христо Димов.
 
Едната от тях е именно неговата къща, в която днес се помещава СНЦ "Къщата на Архитекта". Друга сграда, за която ще научим повече е къщата на поета Веселин Ханчев (намира се в съседство).

Решено:Стара Загора е град на българската бойна слава

Последна, но не по важност ще бъде сградата на клиниката на Ханчеви. Тези три стари емблематични къщи ще бъдат отправна точка в историите на старите сгради на Стара Загора, която ще бъде развита и в последващи събития на “Приказки за Стара Загора”. 

Беседата ще води Снежана Маринова. Тя една от най-разпознаваемите личности в културната сфера в Стара Загора. Била е дългогодишен директор на Регионална библиотека “Захарий Княжески”, тя работи с изключителен замах, както в пряката си професионална дейност, така и като общественик.

Една от сферите ѝ на работа в краеведчески изследвания, които запознават старозагорци с историята на красивия ни град. Домакин на събитието за пореден път е бирария "Колобри на бирата"/Beer Kolobars на бул. "Митрополит Методи Кусев" №1. Входът е безплатен.