Къщата на Архитекта
Къщата на Архитекта / netinfo
Къща
94160
Къща
  • Къща
Различни са петъците в Стара Загора, но само на едно място и само по една причина. „Виновници” за това са доброволците и ентусиастите от Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед”. А пространството на техните инициативи е уникалната Къща на арх. Димов. Организацията провежда арт дейности и културни събития за деца, младежи и почитатели на съвременното изкуство, а през летните месеци залага на кино прожекциите.
 
Кинопрожекции на алтернативно наше и европейско кино има всеки петък,  разказва Даниел Николов, който от години е част от старозагорското сдружение „Различният поглед. Още за различните петъци и инициативи на Сдружението чуйте в прикачения звуков файл.
 
Прожекциите са от 21 часа, всеки петък през юли и август.
 

Къщата
netinfo


В различните петъци срещу пет лева за възрастни и три лева за учащи, жители и гости на Стара Загора получават кино вечер в прохладния двор на Къщата на арх. Димов.
 
„Различният поглед" има опит в работата си със Българско кино общество, което се занимава с организиране на клубове, изграждане на мрежа по между им, публикация на филмова критика, програми за неформално образование и въвеждане на киното като училищен предмет
 
 За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/