стара загора
стара загора / netinfo
Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед” спечели проект „Младежко информационно – консултантски център Къщата на Архитекта“, финансиран по Подпрограма 1 „Развитие на мрежа от младежко информационно-консултантски центрове“ /МИКЦ/ към Национална програма за младежта, при Министерството на младежта и спорта. Проектът  е част от  36-те активни центрове в цялата страна и е с продължителност една година, коментира в студиото на Дарик радио ръководителят му Боряна Каниду .
 
Сдружение „Различният поглед“ е част от Мрежата младежко–информационно консултантски центрове в България от 2012 до 2015 година. В този период Къщата на Архитекта, паметник на културата, е основното място, в което се провеждат  заложените проектни дейности.
Община Стара Загора  е партньор по проекта чрез подпомагане младежките дейности и партниране в годишни обществени събития, инициирани от Сдружението, които са част от Културния календар .

Основните дейности по проекта са информационни услуги, свързани с национални и международни обмени, тренинги, обучения, събития, кампании и инициативи; консултантски услуги – индивидуално консултиране, социални тренинг групи; обучения и свободна зона  - кино, музика, изложби, междукултурни вечери, приложни ателиета .

Всички проектни дейности са безплатни и са насочени към младежи на възраст 15 – 29 години.