Все още не е ясно как ще протестират общинските болници
Все още не е ясно как ще протестират общинските болници / dariknews

От днес медицинските работници от общинските болници протестират символично, с лентички на ревера. Лекарите се обявяват против поставените условия от Националната здравноогигурителна каса и настояват за прозрачност на делегираните бюджети. Националният протест е насрочен за 7-ми април, а начина, по който ще премине ще бъде определян на местно ниво - блокади и митинги.

"Ние носим лентичките още от самото начало. Все още не е ясно как ще протестираме. Няма нищо конкретно, може би ще има среща, на която да координираме действията си", каза за Дарик управителят на Многопрофилната болница в Чирпан доктор Неделчо Тотев.
Той допълни, че се надява да не се стигне до протести. "Ние искаме само разбиране и да ни се плаща редовно", коментира доктор Тотев.

"Все още не всички носят лентичките", заяви пред Дарик управителят на Гълъбовската болница доктор Гошо Грозев. Той коментира, че все още не е взето конкретно решение как ще премине протеста и се изчаква как ще се развият нещата.

В Многопрофилната болница в Казанлък все още не носят лентички, каза управителят доктор Кети Маналова. Там също не е ясно как ще премине протестът.

Управителят на Многопрофилната болница в Раднево доктор Динко Динков не беше открит за коментар.