посещение министър
посещение министър / Миран Маденджиян
„Като министър на отбраната, аз лично имам нов прочит по отношение на ролята на държавата и подкрепата й за българската индустрия, в частност българския военно-промишлен комплекс.

Считам, че държавата трябва да протекционира, подпомага и защитава националната икономика и не може да остави всичко на принципа на пазарната икономика, нито е редно да се оставят фирмите да се оправят сами.“ Това каза по време на визитата си в „Арсенал“ АД в Казанлък министърът на отбраната на Република България Красимир Каракачанов.

Той допълни, че заедно с вицепремиера, с ресор „индустриално развитие“ Томислав Дончев са на едно мнение, че „трябва да товарим и възлагаме задачите на фирмите от българския ВПК, свързани с проектите за модернизация на армията ни, а не да купуваме готови продукти отвън“.

Повече от два часа военният министър посвети на запознаване и инспекция на производството на дружеството, направените инвестиции в модернизация на производства и оборудване, нови бази и продуктова гама. Министър Каракачанов посети и музея на фирмата.