/ ThinkStock/Getty Images
На 2 октомври /събота/, от 12.30 часа до 18.00 часа, и 3 октомври /неделя/, от 09.00 часа до 14.30 часа, ще бъде ограничено движението по път I-5 Околовръстен път на Стара Загора в участъка между кръстовищата за с. Хрищени /км 228+600/ и за гр. Раднево /км 234+300/, както и на път II-66 Нова Загора – Стара Загора от отбивката за с. Хрищени /км 55/ до Околовръстния път на Стара Загора /км 58+700/. Спирането на трафика е за провеждане на автомобилното състезание „Писта Стара Загора, кръг от републиканския шампионат на АФБ“.

Леките автомобили ще преминават по обходни маршрути през град Стара Загора:

Пътуващите по път II-66 от Нова Загора за Стара Загора, Казанлък, София и Хасково ще се отклоняват през общинския път за село Хрищени, ще продължават по Околовръстния път на Стара Загора, през гр. Стара Загора - по надлез „Наталия“, бул. „Славянски“ и бул. „Патриарх Евтимий“, за път I-5;
Пътуващите по път II-66 от Стара Загора за Нова Загора ще преминават през Стара Загора, по Околовръстния път, ще се отклоняват по пътя за с. Хрищени, след което ще продължават по път II-66 за Нова Загора;
Пътуващите по път I-5 от Димитровград за Стара Загора и за Бургас ще се отбиват от Околовръстния път на Стара Загора при кръстовището с пътя за Раднево през град Стара Загора, след което ще продължават през града, през общинския път за село Хрищени и по път II-66 в посока Нова Загора.

Товарните автомобили от Русе /през проход „Република“/ и от Бургас за Свиленград ще преминават по път II-55 Нова Загора – Свиленград.

Необходимо е шофьорите да спазват пътната сигнализация, както и указанията на „Пътна полиция“.

Движението на МПС ще бъде възстановено в 18.00 час на 2 октомври и в 14.30 часа на 3 октомври.