адвокат Валентин Димитров
адвокат Валентин Димитров / Dariknews.bg
На 27, 28 и на 29 ноември ще бъдат разпитани само свидетелите по делото на Мария Гиздева.

В проведеното днес разпоредително заседание по описа на Окръжен съд – Стара Загора защитниците на подсъдимата поискаха делото да бъде насрочено за разглеждане по общия ред с разпит на всички свидетели и експерти, посочени в списъка на лицата за призоваване, приложен към обвинителния акт.

Това си искане отправиха към съдебния състав, тъй като считат, че липсват основания за разглеждане на делото по реда на особените правила.

Подсъдимата потвърди исканията и становищата на защитниците си. Делото е насрочено да се гледа в три последователни дни: 27-ми, 28-ми и 29-ти ноември от 10:00 часа, за които дати са призовани за разпит само свидетелите.

Делото срещу Мария Гиздева започна в края на февруари, близо три години след като в Стара Загора бе открит мъртъв 62-годишният Богдан Динев. 18-годишната тогава ученичка от Стара Загора направи самопризнания. Тя обясни, че пробола с нож в бедрото възрастния мъж при самоотбрана, защото той опитал да я изнасили.

Преди началото на делото на 22 февруари адвокат Валентин Димитров припомни, че Мария е действала при неизбежна самоотбрана и е невинна.Той определи като абсурдно второто обвинение срещу младата жена, според което за периода 25 – 26 юли 2016 година е използвала шест пъти банковата карта на Динев, без съгласието на титуляра, като във всеки от случаите не е била изтеглена парична сума.