В Казанлък окосиха и преметоха заради кортежа на министър Цветанов
В Казанлък окосиха и преметоха заради кортежа на министър Цветанов / Деляна Бобева

За първи път от десетки години групи на общинското звено по чистота в Казанлък окосиха, преметоха и направиха уборка на пътя, по който утре - петък -2-ри юли ще премине кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов, на път за Центъра за специализирана полицейска подготовка. Там министър Цветанов ще открие монумент на загиналите полицаи при изпълнение на служебния им дълг.
Изпратените да почистят работници от ранни зори огласиха квартала с работни викове и битов диалог.


Запознати с общинските работи са на мнение, че най- вероятната причина за забележителния и видим стремеж на градската управа да чисти и коси там, където с години не се е сещала, е и факта, че настоящият началник на общинското звено по сметосъбиране и сметоизвозване  Захари Захариев е о.р. полковник и бивш директор на Центъра за полицейска подготовка. Именно той е идеологът за изработката на монумента, който ще се открие в навечерието на професионалния празник на българската полиция.
Церемонията е насрочена за 14 часа на 2-ри юли. На нея ще присъстват освен министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, областният управител на Стара Загора Йордан Николов, кметът на Казанлък Стефан Дамянов, близки на загинали полицаи.
Автор на композицията „Вечен огън" е също бивш МВР-кадър- Димитър Койчев, работил 8 години като шеф на протокола във вътрешното министерство.