- Ути сготви около 120 килограма риба за старозагорци
70-килограмов сом, дълъг 2 метра, беше майсторски приготвен за Никулден от небезизвестния кулинар Ути Бъчваров в Стара Загора. Шеговитият тв водещ гости старозагорци с рибена чорба и плакия, която беше приготвена в най-големия двуметров тиган в България. Над 1000 порции риба и рибена чорба сготви в късния следобед кулинарния майстор на площада пред сградата на общината.

"Ей, какво щях да забравя! Дайте люти чушки! Червено пиперче, малко олийце. По такта на музиката ще запипря нашите манджи с истински люти чушки, защото ние сме в Центъра на вселената", провикна се на няколко пъти Бъчваров. Ути се справи за отрицателно време и с 13-килограмов шаран, който беше нарязан на парчета за около 4 минути.

Впечатляващият седемдесеткилограмов сом е уловен в пресевните край с. Шаново от Валентин Тотев, председател на Спортен клуб по риболов-Стара Загора и старшия треньор на отбора Калин Митранов.

Останалата риба беше още близо 50 кг.
В прикачените файлове може да чуете какви подправки сложи в гозбите ути и какви бяха вълненията на старозагорци, които чакаха да опитат от рибената чорба.