проект
проект / община Казанлък
Проектът на Община Казанлък за преустройство и реконструкция на сградата на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Розово в Детска академия за развитие на таланти бе одобрен по „Красива България”. Предстои подписване на споразумението между Министерството на труда и социалната политика и Кмета Галина Стоянова.
 
Първият етап на проекта включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност на учебния корпус - съществуващата сграда на училището. Кандидатстването с максимална стойност 228 723,40 лв. с ДДС съфинансиране от Община Казанлък в размер на 160 129,25 лв. с ДДС (70,01% от общия бюджет) Общински съвет – Казанлък одобри в края на миналата година.
 
В бъдеще ще бъде търсено финансиране за втория етап на проекта за Детска академия за развитие на таланти, който предвижда изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище.
 
Сградата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Розово първоначално е била разположена на един етаж. В последствие е пристроен втори и допълнителна част към сградата. През последните три години, поради намалелия брой ученици училището не функционира.