болница Стара Загора
болница Стара Загора / УМБАЛ
С 14 повече са новоприетите в УМБАЛ с коронавирус
Сериозен ръст на новоприетите в УМБАЛ с коронавирус отчита директорът на здравното заведение  д-р Йовчо Йовчев. Пациентите са 58 или с 14 повече спрямо предходния ден.

В Клиниката по инфекциозни заболявания са 27 души, в отделението по пулмология-24. Седем са с коронавирус, които се лекуват в реанимация, като трима от тях са в тежко състояние и са интубирани.

Изписани от болничното заведение през изминалото денонощие са 6 души.

Новозаразените са 67, сред тях са  ученик от 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, ученик от 12-и клас в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора, ученик от 4-ти клас в Основно училище „Никола Вапцаров“ в Казанлък, преподавател от Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора и преподавател в Детска градина „Незабравка“ в село Братя Даскалови.

Те са в са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. Паралелките, в които учат новооткритите заразени, както и детската градина в с. Братя Даскалови са под 14-дневна карантина.

Карантина не е наложена в Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“, защото преподавателят е спазвал необходимата дистанция и е работил с лични предпазни средства.

В помещенията на учебните заведения е извършена крайна дезинфекция.

В Чирпан, с положителен PCR тест е служител на Дирекция "Социално подпомагане" и общопрактикуващ лекар-педиатър. И двамата са хоспитализирани, а по разпореждане на кмета Ивайло Крачолов са предоставени маски и дезинфектанти за превенция на служителите от Социално подпомагане и посетителите на социални грижи.

От новите случаи най-много са от областния град-43, 7 са от Казанлък, двама от Чирпан, а останалите са от малките населени места.
 
От РЗИ-Стара Загора призовават хората да проявяват отговорно отношение както към себе си, така и към околните! В случай на симптоми да си останат вкъщи и да започнат своевременно лечение, назначено от личния си лекар.

Спазвайте противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция!