Делегация от Китай посети Регионалния исторически музей в Стара Загора
Делегация от Китай посети Регионалния исторически музей в Стара Загора / Dariknews.bg, архив
Днес се навършват 110 години от основаването на Археологическо дружество „Августа Траяна“. Основават го група родолюбиви старозагорски общественици на 28 май 1907 година. Основната задача на сдружението е опазването на културното наследство в града и региона и уреждане на местен музей. Негов приемник днес е Регионалният исторически музей в Стара Загора.

По този повод Община Стара Загора и РИМ - Стара Загора организират честване на 110-та годишнина на Историческия музей в града.
Програмата за честването включва различни прояви, сред които са фото-документалната изложба „Старозагорският музей - 110 години“ в Алеята на парк „ Пети октомври“ , веществено-документална изложба и тържествен концерт, който ще се проведе на 30.05. 2017 г., от 17:30 ч. в залата на Драматичния театър. В него участват артисти от Държавна опера – Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев”, както и Военен Биг Бенд – Стара Загора.

Програмата днес ще започне с  водосвет, в 16: 30 ч., в РИМ – Стара Загора.

В 20:00 ч.ще бъде открита изложбата „Дарени предмети разказват истории…” на IV-то експозиционно ниво в сградата на музея.
Входът за всички прояви е свободен.

Във връзка с честването на 110 години Старозагорски исторически музей, на 30 май РИМ - Стара Загора, музей "Неолитни жилища" и архитектурен комплекс "Музей на религиите" ще работят до 17:00 ч.