Мария Гиздева
Мария Гиздева / netinfo
Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 20-годишната Мария Гиздева, за това че на 25 юли 2016 година причини смъртта на 62-годишния Богдан Динев.

Мария е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена на мъжа прободно-порезно нараняване на дясното бедро. То засегнало множество разклонения на бедрената артерия и вена, в резултат на което е последвала остра кръвозагуба.

Майката на Мария през 2016-а: Детето ми не е престъпник

Младата жена е обвинена и за това, че на 25 и 26 юли 2016 година използвала общо шест пъти  дебитната карта, издадена на името на Богдан Динев, без неговото съгласие, като във всеки от случаите не е била изтеглена парична сума.

29 юли: Освободиха ученичката, убила мъж, срещу парична гаранция (ВИДЕО)

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия - иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, изготвени са заключения на назначени експертизи и др.

Адвокатът на 18-годишната Мария с разкази за жестокостта на убития Богдан Динев

Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото. 

Инцидентът стана на 25 юли 2016 година в дома на убития в Стара Загора. Мария сама се предаде като каза, че била изнасилена. Съдебно-медицинската експертиза обаче не доказа по безспорен начин този факт. На 29 юли Мария Гиздева беше освободена от ареста срещу парична гаранция от 500 лева.