посещение
посещение / netinfo
Кметът посрещна в Регионалния исторически музей именитите футболисти на Барса и българския национален тим’94
Специално изработена тениска на Барса с номер 8 и стилна реплика на прочутия стадион „Ноу камп“ подари Христо Стоичков на кмета Живко Тодоров. Испанските и българските футболисти разгледаха Регионалния музей, запазената антична улица на Авугста Траяна и забележителните артефакти, разположени край нея.

футболисти
netinfo


Звезден мач променя движението около стадион „Берое“

„Всички сме ви гледали само по телевизията, с вашите големи успехи, и сега за всички нас ще бъде приятно да ви видим и на живо, благодарение на вашето приятелство с Христо Стоичков, когото ние много ценим и уважаваме. Той е най-големият посланик на българското по света За нас е чест и че Българският национален отбор, който познаваме от 90-те години, е тук. Защото, може би, не сте гледали кадри от 94-та година, но аз лично не си спомням никога толкова много хора да съм виждал по улиците на цялата страна, както тогава. Затова ви пожелавам да бъдете дълги години още живи и здрави и само като гледате тези млади футболисти отпред, как ви се радват и как искат да подражават на вас и да бъдат като вас - мисля, че това е достатъчна награда за вашия упорит труд“, обърна се към гостите Живко Тодоров.

Очакват неповторим футболен спектакъл на Стоичков и приятели

„Очакваме голямо шоу довечера. С много голове, както обеща Христо Стоичков снощи. Но не се и съмняваме, щом той е на терена и щом всички негови приятели и вие сте тук. Затова нека да стане едно истинско шоу. Искам да ви кажа че Стара Загора е един хубав български град, който има много богата история и сами ще може да се убедите в това. Благодаря ви и успех!”, каза още кметът.

футболисти
netinfo


Димитър Бербатов потвърди участието си в звездния мач срещу легендите на Барселона

Директорът на РИМ Петър Калчев приветства футболните величия и разказа за времената на антична Стара Загора, когато сред всички спортисти от града се отличавал един - Марк Аврелий Фронтон, атлет от най-висока класа. „Надпис от каменна плоча свидетелства, че той не само е двукратен олимпийски победител, но и носител на най-високите възможни титли -председател на Тракия и Европа. Прочутият атлет е имал и правото да се обръща директно към императора и дори да влияе на решенията му“, обясни Калчев. Гостите получиха като подарък стилизирана пластика на артефакта, който разказва историята на забележителния спортист, както и албум на Стара Загора и филм за града.

футболисти
netinfo


Стилиян Петров стана част от отбора на Стоичков

По-късно имeнитият бългapcĸи фyтбoлиcт ce cpeщна c фeнoвe в Cтapa Зaгopa  и раздаде aвтoгpaфи.

Футболистите на испанския гранд Барса и българските звезди на футбола довечера в 20.00 ч. ще се изправят като противници на терена на стадион Берое, в титаничния сблъсък „Дpийм тиймът нa „Бapceлoнa” cpeщy oтбopa нa Cтoичĸoв и пpиятeли”.