Световна джаз легенда идва в Казанлък
Световна джаз легенда идва в Казанлък / netinfo

Световната легенда в джаз музиката Стенли Джордан ще е сред гостите на тазгодишния Фестивал на розата в Казанлък. Той пристига за първи път в България и ще изнесе голям концерт на градския стадион „Севтополис", на 9-ти юни- от 21 часа.
Стенли Джордан идва в България, благодарение на Медиа лайв. Бг.


По време на гостуването си в града на розите, известният китарист Stanley Jordan ще проведе и мастер клас, в който могат да вземат участие китаристи на адекватно техническо ниво. Общият брой на присъстващите, ще е 50 човека. Участието в Мастер класа е безплатно. Той ще се проведе в Информационния център на Казанлък, на ул. "Искра" №4, от 13.30 часа на 9-ти юни.
Организаторите на концерта в Казанлък предвиждат и специален къмпинг на желаещите да нощуват в Казанлък . Той ще се построи в близост до сцената на ст. „Севтополис" и ще бъде включен в цената на билета за концерта. За всички, които останат да нощуват в него, се организира специално Afterparty, което също ще е включено в цената на билета-т.е.-няма да се плаща нищо допълнително.


Стенли Джордан е американски джаз и фюжън китарист и пианист.Има четири номинации за наградите „Грами". Известен е най- вече с това, че развива уникална техника на тапинг с две ръце за китара, която се превръща в сензация в музикалните среди. Тя позволява на музиканта да свири едновременно мелодия и акорди, както и на две китари, или на китара и пиано едновременно.
Роден е 31 юли, 1959, в Чикаго, щата Илинойс.
Започва музикалната си кариера на 6 годишна възраст, изучавайки пиано. На 11 годишна възраст заменя пианото с китара, а по-късно започва да свири в рок и соул банди. През 1976г. печели награда на джаз фестивала в Рино, Невада. През 1981 година завършва дигитално музикално композиране в Принстън, където сред преподавателите му са композиторите Пол Лански и Милтън Бабит. Междувременно, до завършването си свири с Бени Картър и Дизи Гилеспи. През 80-те свири също с Куинси Джоунс, Михал Урбаниак и Ричи Кол.