/ iStock/Getty Images
Светла Тодорова е новият директор на Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора. Това потвърди самата Тодорова, като уточни, че предстои до края на седмицата да подпише своя договор за назначение.

„Ще държа на качеството на театралния продукт. Това означава пълен професионален екип от хора, освен актьорите, които ще работят включително режисьор, сценограф, композитор, хореограф и т.н. Ще търся качество на драматургията, която се създава“, каза новият директор на културната институция

В Стара Загора „Залата на смеха“ ще работи временно само за групови посещения

Тя допълни, че ще бъдат изработени маркетингови и рекламни стратегии, с които за всеки театрален продукт да се търси подходяща аудитория. От думите ѝ стана ясно, че се предвиждат допълнителни дейности, насочени към работа с младите хора.

„Ние трябва да стигаме до учениците и до децата и да работим с тях в театрална студия. Това е един добър начин да ги приучим да идват на театър и да се свържат с изкуството“, подчерта Светла Тодорова. 

Новият директор подчерта, че ще работи за привличане на млади актьори в редиците на Драматичен театър „Гео Милев“. „Имаме двама нови актьори, които започнаха работа при нас - Тони Тончева и Красимир Ненков. Те вече подготвят своя дебют в най-новата постановка на театъра „Сън в лятна нощ“, чиято премиера ще бъде на 11 май“, каза още Тодорова. 

Светла Тодорова е част от екипа на Драматичен театър „Гео Милев“ от 1997 година. В биографията й личат десетки роли, последно се превъплъти в Лора Верне в постановката „Трите изстрела“ от Агата Кристи. 
БТА