звезден мач
звезден мач / netinfo
Легендите от испанския гранд Барселона, които ще се изправят срещу отбора на Христо Стоичков довечера от 20 часа на стадион „Берое“, ще бъдат специални гости на кмета Живко Тодоров в Регионалния музей. Футболните величия ще се запознаят с богатата 110-годишна история на Старозагорския музей, който е сред най-старите в Европа. Стара Загора е футболен и спортен град, но той има и много история  и културни ценности, които ще покажа на колегите си, заяви снощи Стоичков. Днес той ще се срещне с почитатели пред РИМ, където от 11.30 до 12 часа ще раздава автографи върху книгата си "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8".
 
Звезден мач променя движението около стадион „Берое“

"Моето сърце не може да се раздели на две. Щe игpaя и зa двaтa oтбopa. Πъpвo щe зaпoчнa c нaшия oтбop. Eĸипът ни e в зeлeнo и бялo, зaщoтo тoвa ca цвeтoвeтe нa Cтapa Зaгopa. Щe игpaя и в тимa нa "Бapceлoнa", зaщoтo тoвa ca двa oтбopa нa пpиятeлитe и нe мoгa дa ги дeля. Πoлoвин пoлyвpeмe щe бъдa пpи eднитe, пoлoвин пoлyвpeмe - пpи дpyгитe. Дa ce yмopят пъpвo, пocлe aз дa ги дoвъpшa", призна Камата.
 
„За нас е чест да играем с този велик футболист. Тук сме, за да споделим красиви моменти с Христо и другите футболисти от отбора участвал на Мондиал 94”, обясни треньорът на легендите от Барса Алберт Ферер. „Да се срещнем отново на терена и да сме един срещу друг, а да сме приятели е интересно”, каза и капитанът на тима Сержи Бархуан. Той сподели, че е впечатлен от това колко много хора обичат Христо Стоичков.
 
„Празникът ще го направим, колко гола ще вкараме, ще видим”, коментира още Христо Стоичков и припомни, защо е избрал Стара Загора и стадион „Берое” за звездния мач. „Стара Загора е град, свързан с миналото ми като футболист. Може би най-трудните ми шест месеца като войник минаха тук. В Стара Загора се запознах с велики футболисти – Драголов, Кашмеров, Радко Калайджиев, Ивко Ганчев, да не ги изброявам… Тук винаги е имало големи спортисти, оттук е тръгнал и Петър Жеков”.
 
Очакват неповторим футболен спектакъл на Стоичков и приятели

„За нас е чест да бъдем домакини на това събитие, още повече, че през 2017 година Стара Загора е Европейски град на спорта. Доказваме, че в България спортният дух и оптимизмът не са ни напуснали. Хората тук са запалени по футбола и го обичат, а и всички ние помним героите ни от `94 година“, увери кметът. „Мога да изкажа само своите благодарности към Христо Стоичков, Красимир Балъков, моторите на българския национален отбор. Помним успехите им и живеем с тях, защото това, което се случи тогава, е неповторимо. Радвам се, че се доказаха не само като футболисти, а и като хора. Защото въвличат младите хора в спорта, показват им, че всеки трябва да работи върху себе си. Смятам, че те са едни от добрите примери, които имаме“, посочи кметът Живко Тодоров.

Само броени часове след специалната визита в музея, футболистите на Барселона ще излязат на зеления терен на градския стадион Берое в Стара Загора. В уникален футболен спектакъл те ще се изправят срещу звездите от отбора на Камата.
 
Димитър Бербатов потвърди участието си в звездния мач срещу легендите на Барселона

Предстоящият титаничен сблъсък обещава да се превърне в истински спортен празник за многобройните присъстващи на събитието. Събитието „Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Стоичков“, част от „Стара Загора – Европейски град на спорта“, започва от 20 часа. Организаторите обещават истински спектакъл, в който ще участват над 150 души.