Стартира кампания за ограничаване на тютюнопушенето
Стартира кампания за ограничаване на тютюнопушенето / netinfo

Стартира  Националната  кампания за ограничаване на тютюнопушенето.

На 22 октомври от 13:00 часа в зала „Фоайе" в сградата на община Стара Загора ще бъде организиран дискусионен форум-семинар на тема "Да поговорим за пушенето", на които ще бъдат представени различни гледни точки от позицията на пушачи/непушачи. Ще бъдат направени презентации от специалисти от различни сфери на медицината за вредата от системната употреба на тютюневи изделия върху човешкия организъм и неговите репродуктивни способности като последстваща грижа за новите поколения. Ще бъде дискутиран широко проблемът за вредата от пасивното тютюнопушене при децата и подрастващите, както и отговорността на възрастните към тях.

Във фоайето на общината ще бъде организиран мобилен консултативен кабинет за отказване от тютюнопушенето с безплатно измерване на съдържанието на въглероден окис в белите дробове на посетителите, което е показател за нивото на тютюнопушене. Кабинетът е със  свободен достъп за гражданите.

„От лулата на мира до... табакерата" е темата на изложба с творби от Международния фестивал за пощенско изкуство (mail art). Изложбата е организирана от фондация "Имеон-Балкани" в партньорство със Съюза на българските художници и Световната федерация на дружествата на карикатуристите - FECO.