/ община Стара Загора
Старозагорски младежи започват кампания, насочена към безопасността по пътищата „Карай внимателно! Оглеждай се, не се разглеждай“.

Съвместно с Международен младежки център и професионалисти, те създадоха видео, с което призовават всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни. „Зачестилите тежки инциденти по пътищата в град Стара Загора и в страната са чувствителна тема за цялото ни общество и ние искаме да подкрепим каузата за безопасно придвижване“, споделят учениците.

Прокуратурата взе под специален надзор разследването за тежката катастрофа в Стара Загора

Организирана беше и онлайн среща с родители и младежи, на която се обсъдиха отговорностите, които поемаме по време на шофиране и пресичане на улици и кръстовища. Младежите споделиха идеи за инициативи в подкрепа на тази споделена отговорност. Проведени бяха и две информационни кампании – пред Международен младежки център и пред Община Стара Загора, на които младежите от Центъра раздаваха послания с цел шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни и да спазват правилата, когато пресичат и шофират.
 
Своя апел за разумно поведение по пътищата отправиха също представители на полиция, пожарна, учители, психолози и родители.
 
община Стара Загора