/ Sofia Photo Agency, архив
Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство за тежката катастрофа в Стара Загора, при която 18-годишен водач помете три млади жени на тротоар.

Надзорният прокурор се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването. Изготвено е предложение от апелативният прокурор на  Пловдив Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от ВКП.

Обвиняемият е правоспособен водач от  26 май. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби. 

Автомобил помете три момичета в Стара Загора

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Тежкият инцидент се случи късно вечерта на 1 октомври на ул. „Христина Морфова“. Младият шофьор управлявала БМВ и по непредпазливост е причинил телесни повреди на три жени, които били на тротоара. Най-тежко пострада 23-годишна жена, която изгуби левия си крак, а другите две момичета получиха сериозни наранявания. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

На 3 октомври шофьорът бе привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“.

Пореден ден на протести в Стара Загора след жестоката катастрофа с три блъснати момичета

И в момента продължава активната работа по случая, като са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи, даващи заключение за характера на телесните увреждания.

Лекият автомобил е иззет за нуждите на разследването.
 
Апелативна прокуратура Пловдив