Национално движение „МРЕЖАТА срещу дрогата” тръгва от Стара Загора
Национално движение „МРЕЖАТА срещу дрогата” тръгва от Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно информационен център по зависимости-Стара Загора, в партньорство с ОбСНВ Габрово, ОбСНВ Пловдив и ОбСНВ Хасково, организират двудневен семинар-обучение на Младежките съвети по наркотични вещества от четирите града.

Доброволците ще имат възможност да преминат двудневно обучение за превантивна дейност по подхода «връстници обучават връстници», ще споделят свои добри практики в областта на превантивната работа сред младите хора и ще положат началото на създаване на Национално движение „МРЕЖАТА срещу дрогата", включващо доброволци от младежки организации, работещи по превенция на зависимостите в цялата страна.

Дейността се осъществява, чрез Плана за действие към Националната стратегия за борба с наркотиците /2009-2013 г./. Обучението ще се проведе на Старозагорски минерални бани на 25 и 26 март.

Обучители ще бъдат д-р Иван Добринов, Радост Овагимян от Общинския съвет по наркотични вещества - Стара Загора, Красимир Коруков - треньор по кик-бокс, ас.Стефан Стефанов от Трaийския университет - Стара Загора и др.