Стара Загора-Център на Вселената
Стара Загора-Център на Вселената / DarikNews.bg, архив

Кръглият шадраван на площада пред Oбщината да стане монумент „Център на Вселената". Това предлагат старозагорските бизнесмени Пламен Русев и Николай Далаков.

„Идеята е от 2003 година. В началото беше приета с голям интерес, но до конкретни действия не се стигна. Сега отново поставяме темата на дневен ред, защото смятаме,че това е изключително оригинален и добър начин да привлечем туристи в Стара Загора", коментира пред Дарик Пламен Русев. Той обясни,че единствените ангажименти на Общината ще бъдат да разреши принципно поставянето на монумента, да предостави за целта кръглия шадраван на градския площад и да разреши построяването на монумента.

„Вече повече от седем години искаме от Община Стара Загора благословия да осъществим идеята си и да направим едно добро дело за града ни. През тези години сложихме всеизвестните рекламни бордове на входовете на града и накарахме всички преминаващи да заговорят със завист за Стара Загора.Благодарение на тази кампания научихме цяла България да нарича Стара Загора - „Център на Вселената" и дори накрая идеята ни бе употребена - в добрия смисъл на думата -в рекламния клип „ДЗЪН". В световното състезание за привличане на туристи се използват всякакакви прийоми", заяви още Пламен Русев. По думите му идеята не почива на сериозни факти:

„Искаме да отправим едно предизвикателство и да фиксираме нещо в Необятното, което никой не може да конкретизира.Тоест-колкото ние можем да докажем,че Стара Загора е Център на Вселената, толкова и някой друг може да ни обори, че това не е така".

Старозагорските бизнесмени се ангажират да предложат проект за монумента, да намерят средства, да изпълнят строителните мероприятия по изграждането и да организират рекламна кампания в световен мащаб.