Стачка и вълнения на 15 септември
Стачка и вълнения на 15 септември / netinfo
Учебната година в старозагорските училища бе открита точно в 9 часа. По данни на трите синдиката в едночасовата предупредителна стачка се включиха повече от 80 процента от учебните заведения в Стара Загора .
В две учебни заведения е пусната и подписка сред родителите , в подкрепа на исканията на стачкуващите учители. Протестиращите носеха на реверите си лентички с надпис “Достоен труд-достойно заплащане”.
В пет училища на територията на града учебната година започна без предупредителна стачка, обобщи Владимир Стойчев , председател на регионалния синдикат “Образование” към КТ ”Подкрепа ” в Стара Загора.
В две от тях- ПМГ ”Гео Милев” и 4-то Основно училище”Кирил Христов” родители , учители и деца се включиха в тържествата и посрещнаха 109-те първолаци , които за първи път прекрачиха училищния праг.
За постигнати високи резултати в науката , изкуството и спорта кмета д-р Желев награди със стипендия от 180 лева месечно Илиян Караджов от 12 клас в ПМГ и шестокласникът от 4-то ОУ Атанас Матев .
Носителят на наградата “Икар” Николай Белухов ще получава стипендия от 200 лева за постигнатите изключителни успехи .

Община Стара Загора дари и специализирана литература по математика .

РПУ – Стара Загора и Детска полицейска академия проведоха 14-та съвместна акция за контрол върху движението на моторните превозни средства и пешеходците в районите училищата. Малките полицаи връчиха на шофьорите дипляни с основните рискове за пътнотранспортни произшествия с деца и ги приканваха да карат с включени къси светлини – в знак на съпричастност към безопасността на децата. На малките пешеходци бяха припомнени правилата за безопасно пресичане , а на родителите – че техният пример е изключително важен, за да бъдат децата им в безопасност на пътя.

Активният полицейски контрол в най-рисковите училищни райони ще продължи до 12 октомври 2007 г.


Как бе открита учебната година в ПМГ "Г.Милев" и в 4-то ОУ  чуйте в звуковия файл: