Стабилно е състоянието на жената, прегазила двама на тротоар
Стабилно е състоянието на жената, прегазила двама на тротоар / Dariknews.bg

Състоянието на жената, която прегази на тротоар двама души в старозагорското село Дълбоки, вече е стабилно. Тя е настанена в отделението по обща хирургия в болницата. Окръжна прокуратура Стара Загора разследва случая на умишлено прегазване, при който единият от пострадалите почина, а другият мъж на 39 години от съседното село Оряховица, е с нанесени телесни повреди. Той беше изписан за домашно лечение.

В задоволително общо състояние с контузии в областта на главата и корема постъпи в старозагорската болница 44-годишната жена, обясни д-р Стефан Йосифов от Клиниката по обща оперативна хирургия. „Беше хоспитализирана в съзнание, но със сътресение на мозъка. Имаше съмнение за кръвоизлив в коремната кухина, но то беше отхвърлено. Сега жената е контактна, но с главоболие, което е следствие от контузията на мозъка и чакаме консултация с неврохирург".

На 17 август Живка Георгиева се качила на „Мерцедес"-а си и прегазила на тротоара пред магазина, в който работи, двама мъже. Хората които са били на мястото, се саморазправили с нея, потрошили колата и магазина. Инцидентът станал след конфликт и сериозно количество алкохол. Оцелелият от прегазването Ангел Тонев недоумява какво е накарало жената да връхлети върху него и приятелите му с автомобила си и отрича за саморазправата.