Сложна пътна обстановка в Старозагорско
Сложна пътна обстановка в Старозагорско / Изключително тежка е пътната обстановка в Старозагорска област, движението на автомобили в някои участъци е ограничено до 12 тона, има и затворени пътища заради мъгла и снегонавявания. Това съ общи Илия Златев, директор на Областното Пътно управление

Вече е отворен за движение пътят Стара Загора - Казанлък, в отсечката на село Ягода, след затварянето му през нощта за няколко часа, заради паднал електрически стъл за високо напрежение, в непосредствена близост до снегорин.  Падналият и продължаващ да вали сняг в областта прави изключително тежка  пътната обстановка в Старозагорска област,  съобщи Илия Златев, директор на Областното пътно управление. в Стара Загора . Движението на автомобили в някои участъци е ограничено до 12 тона, има и затворени пътища заради мъгла и снегонавявания.

Заради мъгла и снегонавявания са затворени пътищата Мъглиж - Гурково, Шейново- Дунавци. Силно затруднено е пътуването между Казанлък и град Шипка.

На прохода Шипка снегът вече е 65 сантиметра, проходът е отворен за движение и се почиства постоянно, но заради снегонавяванията, пътуването през него е изключително затруднено. Да не се пътува и в района на Павел баня - Турия, препоръчват от Областното Пътно управление, заради паднали дървета и изпочупени клони.
Изключително силен и продължаващ вече 12 час затруднява и силно ограничава движението на автомобили в отсечката град Чирпан - село Свобода.
Проходът „Хаинбоаз" е отворен за движение, но с ограничение за преминаване през него на автомобили над 12 тона. Ограничението е валидно за движение през цялата Старозагорска област.
Магистралите „Тракия" и „Марица", в района за който се грижи Областно Пътно управление Стара загора, са почистени, движението по тях се извършва без ограничения .
127 машини на Управлението дежурят по пътищата в областта.
Заради изключително сложната пътна обстановка в региона, от Пътното управление препоръчват на водачите на автомобили да не пътуват, ако не се налага.