телефон
телефон / dariknews.bg
Административна санкция е наложена на собственик, чието куче е било пуснато за разходка без повод и е ухапало дете в парк „5-и октомври“.  Инцидентът станал на 31 май, а сигнал на 112 подал бащата на детето.

За бездомни кучета съобщили на безплатния телефон на общината. Животните били в района на кв. „АПК“, около заведение за бързо хранене по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“, както и на паркинг в района на кръстовището на ул. „Иван Вазов" и "Августа Траяна".

Сигнал е получен за паркиране на бъги и каравана в тревни площи между ул."Света Троица" и Отец Паисий". Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е извършил проверка и са наложил санкции.

Постъпило е оплакване от граждани за грубо отношение от шофьор на градския транспорт към пътуваща по линия №13 – кв. „Железник“ – „Зора“. Извършва се проверка.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 28 до 31 май, са отчетени близо 230 сигнала. Съобщено е за около 100 неправилно паркирани автомобили в града. В процедура по доброволно/принудително премахване са 2 бр. МПС от междублокови пространства.