/ Thinkstock/Getty Images
Куче нахапа дете в двора на детска градина
97361
Куче нахапа дете в двора на детска градина
  • Куче нахапа дете в двора на детска градина
Куче нахлу в двора на детска градина и нахапа дете. Инцидентът се е случил в крумовградското село Пелин. Децата били изведени на двора следобед, когато животното нападнало 5-годишно момиченце.
 
Учителката се намирала наблизо и реагирала бързо, но въпреки това детето било нахапано. Собственикът на кучето впоследствие е установен, задържан за 24 часа и освободен.
 
Две нападнати от кучета деца в София само за един ден

Инцидентът станал в двора на детска градина „Мир” в село Пелин, съобщи за Дарик говорителят на ОДМВР-Кърджали Нина Стефанова.
 
Момиченцето опитало да избяга, но се спънало и кучето го захапало за крака, обясни зам.-кметът на Крумовград Неждие Акиф. По думите й вече били взети мерки дворът да се обезопаси, но нямало сигурна защита от безпризорните кучета.
 
Питбул уби дете в пазарджишко село

Собственикът на кучето впоследствие е установен и задържан за 24 часа. Той е 40-годишен мъж от селото. До момента не са му повдигнати обвинения.
 
Ротвайлер нахапа дете в София

В началото на април подобен инцидент стана и в двора на училище в столичния квартал „Гоце Делчев”. Тогава ротвайлер нахапа сериозно 6-годишно момченце.

Кучето било пуснато без намордник, като по това време в двора на училището имало около 30 деца. Впоследствие обвинения на собственика така и не бяха повдигнати. Обвинен беше само човекът, който го придружавал докато разхождал кучето.
 
Детето претърпя три операции и вече се възстановява.