БЧК ще осигурява хранителни продукти за старозагорската болница
БЧК ще осигурява хранителни продукти за старозагорската болница / DarikNews.bg, Дарик Стара Загора
Да бъде осигурен висок клас анестезиологичен апарат на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ в Стара Загора предлага кметът Живко Тодоров. На сесията си през април общинските съветници трябва да гласуват и промяна в инвестиционната програма и вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета на Община Стара Загора за 2020 година.

Още в началото на извънредното положение общината обяви кампания за набиране на средства и предпазни материали за подпомагане на усилията по ограничаване на заразените и необходимостта от лекуване на засегнатите от COVID-19.

Към 10 април в сметката са постъпили дарения от 60 810 лева.

В писмо до кмета, изпълнителният директор на най-голямото лечебно заведение в областта проф. д-р Йовчо Йовчев, отправя молба да бъде осигурен висок клас анестезиологичен апарат, с функции на интензивен респиратор, който при необходимост може да се използва за лечение на пациенти с носителство на коронавирус инфекция.

„Предлагам със средства постъпили от дарения Община Стара Загора да закупи висок клас анестезиологичен апарат, с функции за интензивен респиратор на стойност 60 000 лева с ДДС за нуждите на УМБАЛ “Проф. Д-р Ст. Киркович“, е записано в предложението на кмета Тодоров до общинските съветници.

Направените промени трябва да се отразят в разходната част бюджета на община Стара Загора за 2020 година.