С 50% падат цените на автобусните билети за пенсионери в община Казанлък
С 50% падат цените на автобусните билети за пенсионери в община Казанлък / netinfo

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и консорциум „Обединение на автобусните превозвачи от община Казанлък" ДЗЗД постигнаха договореност за намаляване с 50% на цените на билетите за градския и междуселищен автобусен транспорт за пенсионери, навършили 70 години. Разликата от 30%, която се явява между регламентираното 20-процентно намаление на цените на автобусните билети за тази категория хора и постигнатото намаление от 50% е изцяло за сметка на превозвачите. Така една от най-уязвимите категория хора - възрастните и в по-затруднено социално положение наши, сега ще да пътуват в града и между населените места на територията на община Казанлък на половин цена.

Споразумение между Община Казанлък и превозвачите е постигнато и за останалите пенсионери - вместо предложената цена набилета от 0.70 лв., те ще плащат за градския транспорт 0.60 лв., което важи за немалка социална група от населението.

Другата категория жители на общината, които ще се движат в градския транспорт с по-ниска цена на билетите, са учениците. За тях билетът също е 0.60 лв.