блок
блок / http://bnr.bg/starazagora
Собствениците искат извънредно включване в програмата за саниране
За падащи вертикални плочи от тераси, сигнализираха обитатели на старозагорски блок. По думите им до момента няма жертви и нанесени щети, но опасността остава. Те се надяват, че молбата им за включване в програмата за саниране, ще бъде разгледана извънредно.
 
Близо 200 са обитателите на блок, който се намира на старозагорската улица „Никола Петков” 45. На всяка една от терасите им висят по пет вертикални плочи, а най-пострадала е източната страна на сградата. Два инцидента е имало тази пролет, припомня председателят на Гражданско сдружение „Наш дом” Методи Губеров. При единия плочи паднали от шестия етаж на алея, а броени дни по-късно отломки се стоварили  върху козирка. „Няма как да гадаем кога отново ще се случи подобен инцидент, колко плочи ще паднат и по кое време. Това е и причината да се обърнем за помощ”.
 
Санират още 4 кооперации по евро програма в Нови пазар (СНИМКИ)

Собствениците се надяват, че молбата им за включване в програмата за саниране ще бъде разгледана извънредно. Вчера са разпечатали всички необходими документи за кандидатстване по програмата, започват и серия от заседания с Домсъвета и сдружението, за да може да отговорят бързо на необходимите условия.
 
Хората се надяват на конструктивни разговори с администрацията, тъй като определят ситуацията като екстремна.