бас китара
бас китара / ThinkStock/Getty Images
В последната вечер на “Август е музика”, на 10 август, в 20.00 часа започва „Симетрия“ – концерт на Perfect Strangers. Групата представя авторска музика от албума „Вliss“.
 
Музиката е в духа на съвременното рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. Албумът е звучал в много клубове в страната и се приема много топло от меломаните. Автор на музиката и на част от текстовете е Ангел Демирев /китара/, четири от текстовете са дело на Емил Стойчев /барабани/.
 
Perfect Strangers Band e основана през 1999 г. в Стара Загора в състав: Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Владислав Стойчев – клавиши, Емил Стойчев – барабани, Кънчо Андреев – бас. Всички членове на групата имат музикално образование. През 2002 г. групата записва първия си албум „Red moon“. Следват „Napalm“ /2004/, „Soul“ /2008/. През зимата на 2014 г. издават албума „Вliss“, издържан в актуалния за бандата стил – прогресив рок.
 
 
Музиката им е естетска, с високо художествено качество, далеч от комерсиалният вкус. Талантливите момчета от Perfect Strangers Band не спират с творческите търсения и експерименти. Вече 20 години, с много труд налагат професионализъм, класа и характер в музикалния свят. Безбройни са участията и наградите им от  рок фестивали в страната и чужбина.